Palvelut lapsiperheille

Lapsiperheiden kotipalvelu - Lastenhoito ja kotiapu Helsinki
Tehostettu perhetyö

Palvelua toteutetaan yhteistyössä sosiaalityöntekijän ja muun perheen verkoston kanssa. Työskentely on suunnitelmallista ja tavoitteellista pohjautuen lapsen asiakassuunnitelmaan. Tehostetun perhetyön taustalla voi olla äkillisesti kriisiytynyt ja/tai vakava, pitkään jatkunut ongelmallinen tilanne.

Tehostetun perhetyön tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä
sekä vanhemman vanhemmuutta, ohjata perhettä arjessa sekä vahvistaa perheen sisäistä vuorovaikutusta. Työ kohdistuu sekä koko perheeseen että perheenjäseniin yksilöinä. Palveluun kuuluu ohjausta, neuvontaa, tukea, yhdessä tekemistä sekä kasvatustyössä mukana olemista.

Lisätietoja Helsingin kaupungin sivuilta.

Lasten valvotut tapaamiset

Hoivaonni järjestää tuettuja ja valvottuja lasten ja vanhemman välisiä tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja. Toiminta mahdollistaa lapsen ja etävanhemman turvallisen tapaamisen. Tarvittaessa vanhempaa voidaan tukea suhteen muodostamisessa lapseen esimerkiksi silloin, kun edellisestä tapaamisesta on kulunut aikaa.

Valvotuissa tapaamisissa työntekijä on näkö- ja kuuloetäisyydellä koko tapaamisen ajan. Tuetuissa tapaamisissa työntekijä on saatavilla varmistaen, että tapaaminen sujuu suunnitellun mukaisesti. Valvotut ja tuetut tapaamiset sekä valvotut vaihdot toteutetaan tarvittaessa siten, että vanhemmat eivät kohtaa toisiaan.

Asiakkuus käynnistyy molemman vanhemman yhteydenotolla tapaamispaikkaan. Tapaamiset aloitetaan vanhempien tutustumiskäynneillä, jolloin käydään läpi tapaamispaikan käytännöt, tutustutaan perheen tilanteeseen ja tapaamispaikan tiloihin sekä sovitaan tapaamisten käytännön järjestelyistä ja ajankohdista.

Kun kotona on tarvetta apukäsille

Perheiden elämä on usein kiireistä. Tiukka töiden ja harrastusten aikataulu on arkipäivää, välillä sairastumiset ja muut yllätykset sekoittavat arjen rattaita. Vuorokauteen tarvittaisiin lisätunteja ja apukäsille olisi töitä. Niitä löytyykin meiltä moneen tarpeeseen: pidetyt hoitajamme tulevat joustavasti lastenhoitoavuksi ja perusteellinen kotisiivous silloin tällöin tekee kaikille hyvää.

Tutustu hinnastoon »

Tutustu palveluihimme ja kysy lisää:

Lastenhoito »
Kodinhoitopalvelut »
Valvotut tapaamiset »

 

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!